Daniëlle Molenaar Virtual Assistant

virtual-assistant-overeenkomst-algemene-voorwaarden
Drie jaar geleden vroeg Thamara Zijlstra van Blueberry Dynamic mij om in een interview te vertellen over mijn ervaring als virtual assistant. Een enorme eer! Thamara is de oprichter van Blueberry Dynamic, wat ze runt samen met haar (schat van een partner) Lior. Pionier in de Nederlandse VA wereld, wereldreiziger en ambitieuze ondernemer. Haar standpunt is duidelijk: iedereen die dat wil kan aan de slag als zelfstandig ondernemer om een vrijer en blijer leven te creëren.
Virtual Efficiency /

JibJab Year in Review 2020

jibjab year in review trump
Reikhalzend kijken we er elk jaar naar uit, de YouTube Year in Review video. Maar het jaar 2020 slaan ze (helaas) over. eCard bedrijf JibJab trok de stoute schoenen aan, rolden hun mouwen op en zeiden, "hold my beer and let us show you how it's done." - met dit hilarische Year in Review 2020 als gevolg...

Whatsapp knop op je website toevoegen

whatsapp link toevoegen op je website
Wat is de makkelijkste manier om een Whatsapp knop toe te voegen aan je website, zonder plugin? In de laatste maand hebben twee klanten van mij gevraagd of ik een WhatsApp knop wil toevoegen op hun website, zodat klanten een WhatsApp bericht kunnen sturen om contact op te nemen, in plaats van een e-mailbericht of bericht via een contactformulier. Je kunt heel eenvoudig handmatig een WhatsApp knop toevoegen met een klein stukje code.

25 Blog tips voor beginners

25 blog tips voor beginners
Waarom is het zinvol om als online ondernemer te bloggen? Ten eerste – kennisdelen. Je laat zien wat je kunt. Wat je weet. Toch vragen veel ondernemers zich af waar ze over moeten bloggen? Dit vond ik zelf ook een lastige vraag. Ik heb namelijk lang getwijfeld of ik in het Engels of in het Nederlands wilde bloggen. Dat is op zich niet gek. Want als Engelstalige (ook al woon ik ruim 25 jaar in Nederland) vind ik het in principe prettiger om in het Engels te schrijven.
Tutorials VAtip WordPress /

Google Maps toevoegen zonder API

google maps toevoegen website zonder api
Wil je een Google Maps toevoegen aan je WordPress site zonder API & ingewikkelde plugins of betaalgegevens doorgeven aan Google? Via Google Maps & Google Map Generators kun je heel eenvoudig een kaart, een Street View-afbeelding, een routebeschrijving of een lokale zoekopdracht insluiten (embedden) en deze op je WordPress website en/of blog plaatsen.

Hoe toegankelijk is jouw website?

hoe toegankelijk is jouw website
Mijn Amerikaanse vriend Tom (een fantastische webdesigner) wees mij vorig jaar op de Americans with Disabilities Act (ADA) en stuurde mij een link naar een web accessibility solution die een website (jouw website) met behulp van een enkel stukje code meteen een stuk gebruikersvriendelijk maakt voor mensen die een beperking hebben.
VAtip WordPress /

50 tips voor een effectieve website

50 dingen die een website moet hebben tips
Op deze pagina vind je een zeer gedetailleerde infographic met "50 Features Every Small Business Website Design Must Have". Neem de lijst goed door voor de volgende keer dat je een website moet opzetten. De infographic doorloopt elk klein detail van een effectief ingerichte website.
Download Inspiration VAtip /

25+ websites met gratis stock video’s

download gratis stock video's voor jouw website
Video achtergrond op je website. Video backgrounds zijn erg populair en met goede reden. Bewegend beeld voegt een extra dimensie toe aan een website. Mits goed gekozen natuurlijk. Gratis staat vaak synoniem aan 'lelijk'. Maar speciaal voor jou heb ik meer dan 25 29 websites gevonden die gratis stock video’s aanbieden waar echte pareltjes tussen zitten. Enjoy.

Thuiswerken als Virtual Assistant

beste VA's zijn communicatief sterk
Wil je thuiswerken als Virtual Assistant? Zoomen, mailen, appen, bellen, facetimen: als Virtual Assistant zijn het de tools die je dagelijks gebruikt om alles te regelen voor je klanten. Zittend aan de keukentafel, je bureau in een flexruimte of heerlijk languit in een hangmat op een exotische bestemming: op afstand zorg jij zo dat de zaakjes van je klanten piekfijn geregeld worden. Voeg aan deze tools een flinke dosis betrokkenheid, vriendelijkheid, snelheid en Netiquette toe en je hebt de basis van jouw succes als Virtual Assistant.
VAtip Virtual Efficiency /

Adverteren op Google uitbesteden

Adverteren op Google

Google is al jaren de grootste zoekmachine ter wereld. Dit maakt Google de grootste bron van internetverkeer die er bestaat. Voor bedrijven is het daarom heel belangrijk om goed zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google. Een makkelijke manier om die zichtbaarheid te krijgen is door te adverteren op Google. Wil je adverteren op Google uitbesteden? Lees verder.  

Inspiration Virtual Efficiency /

Online Ondernemen

online-ondernemen-hoe-doe-je-dat-danielle-molenaar
Online Ondernemen. Ik doe het al jaren met veel plezier. Ik zoek daarbij ook de samenwerking met anderen, omdat je juist samen iets kunt doorontwikkelen tot een nieuw product. Heb jij er wel eens over nagedacht om een online onderneming te starten?
Virtual Efficiency /

Het geheim van succesvol ondernemen

geheim-succesvol-ondernemen-passie-danielle-molenaar-virtual-assistant
Regelmatig krijg ik de vraag wat het geheim is van mijn succesvolle onderneming. Op die vraag wil ik vandaag graag een antwoord geven. Want wat is het geheim van succesvol ondernemen? Ja, ik weet dat het cliché klinkt. Dat heb ik zelf namelijk ook elke 14e februari als ik een artikel voorbij zie komen met de titel “Wat is het geheim van een gelukkige liefdesrelatie?” Maar cliché of niet: ik ga jullie het geheim achter mijn succesvolle onderneming verklappen in een serie blogartikelen.

60+ Websites waar je gratis foto’s kunt downloaden hoge resolutie

gratis stockfoto's website rechtenvrij 60 links
(Update!) Gratis foto's downloaden via deze lijst van 62 websites. Deze gratis foto's kun je gebruiken voor je blog, website of voor andere marketingsdoeleinden. Speciaal voor jou heb ik een lijst opgesteld van 62 websites waar je gratis stock foto's kunt downloaden. Wist je bijvoorbeeld, dat je, door een account te maken bij het Rijksmuseum, je ook gratis afbeeldingen met een hoge resolutie kunt downloaden om te gebruiken? En ook via Flickr en Wikimedia Commons kun je gratis afbeeldigen downloaden. Let er wel altijd op dat je foto's zoekt zonder copyright licentie.
Tutorials VAtip WordPress /

Hoe maak je een WordPress website?

wordpress-website-maken-2016-danielle-molenaar-virtual-assistant
Hoe maak je een WordPress website? Heb je geen website? Geen nood. Een WordPress website bouwen is namelijk geen hersenchirurgie. Eigenlijk is het relatief eenvoudig, zelfs voor beginners. Het WordPress CMS vind ik persoonlijk het fijnste platform om mee te werken en via deze blog wil ik je laten zien hoe je zelf je eigen WordPress website kunt bouwen. In 3 uur aan de hand van een uitgebreide video les.
Inspiration VAtip /

Tips en tricks voor online ondernemers

tips-en-tricks-voor-online-ondernemers-danielle-molenaar
Als Virtual Assistant ben ik erg veel online en kom ik de mooiste websites tegen. Deze deel ik graag met je! Check deze 9 sites boordevol tips, tricks en motiverende content. Deze zijn ideaal als je een beginnende of juist ervaren online ondernemer bent.
Inspiration VAtip /

Vergroot je online zichtbaarheid

vergroot-je-online-zichtbaarheid-danielle-molenaar
Yay, je bent online ondernemer! De online wereld biedt zoveel mogelijkheden, zoveel kansen. Ben je benieuwd hoe je jouw online onderneming het best op de kaart kan zetten? Check mijn 9 ultieme sites voor het vergroten van je online zichtbaarheid.
Inspiration VAtip /

5 tips voor de perfecte website + bonustips

5-tips-voor-de-perfecte-website-bonustips-danielle-molenaar-copy
Heb je een website, maar ben je er niet helemaal tevreden over? Dan heb ik een paar handige tips voor je! Check hoe kleuren, blogs en het juiste font kunnen helpen om je website écht af te maken. En lees ook mijn bonustips over het vergroten van je aantal volgers en het opzetten van je online workflow.
Inspiration VAtip WordPress /

5 tips How to Rock it with WordPress #01

blog-rock-it-with-wordpress-danielle-molenaar-deel-1
Zelf een website bouwen is geen hersenchirurgie. Eigenlijk is het relatief eenvoudig, zelfs voor beginners. Mits je een platform kiest die bij je past, de juiste stappen volgt en het niet te moeilijk maakt voor jezelf. De populairste CMS op dit moment is WordPress. En daar gaan we het in deze blog over hebben.
Inspiration VAtip /

Copyblogger – The Bible of Content Marketing

copyblogger-the-bible-of-content-marketing-danielle-molenaar
Copyblogger - The Bible of Content Marketing: wil je serieus aan je online zichtbaarheid werken, dan is mijn advies: meld je aan bij Copyblogger. Na je registratie heb je toegang to honderden artikelen, tutorials en ebooks die je de fijne kneepjes van het vak 'Content Marketing' leren. Gratis!
Download Inspiration VAtip /

Gratis schitterende afbeeldingen voor je website of blog

gratis-foto-downloaden
Gratis schitterende afbeeldingen nodig voor je website of blog? Als je een website hebt, veel blogt of websites bouwt, heb je regelmatig mooie afbeeldingen nodig. Mooie foto's die je gratis voor commerciële doeleinden kunt gebruiken en die ook nog eens heel erg mooi zijn, zijn vaak lastig te vinden. Hieronder heb ik een lijst verzameld van websites waar je schitterende foto's kunt downloaden die je gratis kunt gebruiken, ook voor zakelijke doeleinden, zonder attributie of licentie.
VAtip virtual-efficiency.nl /

Wil je starten als Virtual Assistant?

Vorige maand was ik benaderd door journalist Lori Brooks van de Technology = Equality Podcast uit Boston, Massachusetts, met de vraag of ik een interview wilde geven over Virtual Assistant start-ups. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Ik geniet enorm van mijn vak en van mijn diverse werkzaamheden. Daarnaast wordt ik vaak benaderd door mensen die om advies vragen hoe je een dergelijke onderneming opzet en wat er allemaal bij komt kijken.
VAtip /

Digitaal visitekaartje maken: eenvoudig, gratis en handig!

projecten-danielle-molenaar
De keren dat ik het afgelopen jaar een visitekaartje heb uitgereikt kan ik op één hand tellen. Mijn twee jongens (3 & 4) vinden het leuk om eens in de zoveel tijd een visitekaartje van mij uit de kast te plukken. "Hé, dat is mama!" roepen ze dan enthousiast. (Het idee achter de pop-up foto van mezelf op het kaartje heeft alles te maken met het feit dat ik als virtual assistant mijn klanten nooit zie. Zo weten ze toch met wie ze te maken hebben). Het kaartje vind ik later meestal verfomfaaid terug onder de bank.
SEO VAtip WordPress /

Waarom je een about.me pagina moet hebben + tips

waarom-je-een-about-me-pagina-moet-hebben-tips-danielle-molenaar
Heb jij al een about.me pagina? Van de week heb ik mijn eigen pagina aangemaakt. Voor je online zichtbaarheid is het sowieso 'good practice' om je naam te claimen op alle beschikbare social media platforms. Ook als je denkt deze niet te zullen gebruiken. Al is het alleen maar om te voorkomen dat iemand anders jouw (bedrijfs)naam gebruikt. Het is altijd goed voor je SEO. En het is gewoon leuk.
PhotoShop VAtip /

Gratis PhotoShop leren online

Gratis PhotoShop leren online
Wil je Photoshop leren? Ik ben al jaren (sinds 1999 ongeveer) een grote fan van Photoshop. Het is een fantastisch beeldbewerkingsprogramma, met oneindig veel mogelijkheden. Beeldbewerking is een geliefde hobby van mij. Vooral fotomanipulatie - het samenvoegen van verschillende foto's tot één beeld - vind ik geweldig. De illustratie hieronder heb ik gemaakt door 10 foto's samen te voegen. Pretty cool huh?
VAtip /

10 Handige Tools voor Virtual Assistants deel 2

10-handige-tools-voor-virtual-assistant
Virtual Assistants werken online en daarom maken wij graag en dankbaar gebruik van allerlei handige tools die online beschikbaar zijn. Deel één van deze serie vind je hier. Dit is het tweede overzicht van handige tools die online beschikbaar zijn en het leven van VA's vergemakkelijken.
VAtip /

10 Handige Online Tools voor Virtual Assistants

10-handige-tools-voor-virtual-assistant
Virtual Assistants werken online. Daarom maken wij graag en dankbaar gebruik van allerlei handige tools die online beschikbaar zijn. Er zijn ontzettend veel handige tools online beschikbaar die het leven van VA's vergemakkelijken.

Blog afbeelding niet zichtbaar in je Facebook bericht na het delen?

blog-afbeelding-niet-zichtbaar-in-je-facebook-bericht-na-het-delen-danielle-molenaar
Ken je dat. Je hebt een geweldige blog geschreven. Je hebt het bericht geoptimaliseerd voor Google. Volgens goed gebruik heb je een schitterende afbeelding of illustratie gekozen om je blog te complimenteren en je hebt alle social settings correct ingevuld met je 'Yoast' of 'All In One SEO' WordPress plugin. Je deelt de URL van het artikel op Facebook en ... de afbeelding is niet zichtbaar. Arghh!